Vårstädning

IMG_1398

Den 14 april samlades en arbetsglad styrka på 9 linnevänner för att vårstäda i Linnéträdgården inför säsongsöppnandet den 1 maj. På programmet stod avtäckning av buxbomshäckarna. 

Varje höst bäddas häckarna med löv och täcks med granris, eller som i år med skuggväv. Det gör vi för att de inte ska frysa sönder eller för att den tidiga vårsolen inte ska få de gröna buskarna att börja fotosyntetisera medan tjälen fortfarande är i marken – då torkar de nämligen och dör.

När så våren återvänder och tjälen går ur marken är det dags att ta bort täckningen, kratta ut alla löv och lägga dem på komposten. En grannlaga uppgift när vinden lätt tar tag i löven och får dem att dansa ut i den övrigt så välstädade trädgården. Det gäller att vara snabb och noggrann vilket vännernas arbetsgrupp så klart klarade galant.

Efter några timmars slit finns knappt ett löv kvar och vi kan gå in och värma oss med välförtjänt kaffe och smörgås. Efter oss lämnar vi en finstädad trädgård redo att ta emot årets besökare.

Tack för all hjälp!

Annika (trädgårdsintendent) & Siri (trädgårdsmästare)

IMG_1410

 

 

 

IMG_1412