Program 2022 (preliminärt)


Torsdag 24 februari (OBS per capsulam)

Årsmöte

På grund av pandemin kommer vi alltså inte att kunna genomföra årsmötet på traditionellt vis utan det kommer även i år att äga rum: per capsulam torsdagen den 24 februari 2022.7 April

Visning av Evolutionsmuseet

Mats Eriksson guidar och visar Evolutionsmuseet

Tid & plats: 18:00: Detaljerat utskick kommer. 


25 April

Arbetspass i Linnéträdgården

Vi hjälper till att göra vårfint i trädgården inför säsongstarten. Efter arbetet bjuds på trevligt fika med trädgårdsmästarna.

Tid & plats: Mer detaljerat utskick kommer. 


13 Maj 

Visning av domkyrkan utifrån ett geologiskt perspektiv

Lars Holmer guidar och visar domkyrkans geologi.

Tid & plats: 17:30-19:00: Vi möts utanför Domkyrkans kafé och fikar utomhus, sedan vidtar visning i kyrkan. Mer detaljerat utskick kommer. 


Lördag 21 maj kl. 11.00-17.00 

Trädgårdsfest Linné

Linnés Vänner medverkar med informationsbord under festen i Linnéträdgården, kom och hälsa på!

Gör en tidsresa till 1700-talet, med frasande kjolar, glänsande skospännen och mathantverk. Fynda rariteter och få odlingstips på växtmarknaden. Möt forskare, experimentera och lär dig mer om Linnés vetenskaper. Bygg ditt eget bihotell eller följ med på upptäcktsfärd, guidade turer och andra familjeaktiviteter. 

Tid & plats: Linnéträdgården, Svartbäcksgatan 27, kl. 11-17. 


Tisdag 8 juni kl. 17.00 

Vårkväll i Botan 

Vi träffas i Botaniska trädgården där trädgårdsdirektör Mats Block och trädgårdsintendent Annika Vinnersten visar oss runt och berättar om pågående och kommande projekt i trädgården samt om vad Linnés vänner bidragit till under året. Per Erixon berättar om ”Flying Seeds”,  som är en utomhusutställning med inbjudna konstnärer från Japan.

Tid & plats: Samling vid idegranshäcken vid dammen mellan Linneanum och Norbyvägen kl. 17.00. Vi bjuder på enklare förtäring. 


Lördagen 13 augusti 

Linnés Vänners utflykt 

Årets resa tar oss till Ängsö. Mer information kommer.


Med reservation för att ändringar kan ske i programmet. Dessa meddelas då till Din e-postadress och under Föreningsnytt i UNT.

Anmäl din e-postadress för utskick (om du inte redan har gjort detta) genom att maila oss på info@linnesvanner.se. Glöm inte heller att meddela oss eventuella adressändringar!