Inbjudan från Botaniska trädgården: Ögonfröjd i ögonhöjd

Medelhavsväxter i vintervila

Ögonfröjd i ögonhöjd

Den 6–14 mars kl 11-15

Den här veckan bygger vi utställning, 6–14 mars ställer vi till med Ögonfröjd i ögonhöjd. Vi fyller lilla glashuset i köksväxtlandet med både snödroppar och en galant klänning. Bland träden på Sorbusplan (direkt till vänster innanför grinden med Norbyvägen i ryggen) kan du njuta av den hängande trädgården. Här kommer det att sväva mossklot med snödroppar, kokedama.

För den som önskar går det dessutom att följa med författarna Gunnel Carlsson (Gröna Rum) och Elisabeth Svalin Gunnarsson på deras snödroppsresa, både i England och med boken som kom ut i november, Snödroppar: en galantofil historia. Vill man följa dem ”live” den 6 mars kl 13-14, anmäl er senast torsdag 4 mars på: bokning@botan.uu.se I retur får man sen en länk för att kunna njuta av föredraget Coronasäkert hemifrån dator/ telefon/ padda. Det kommer även gå att se visningen i efterhand mellan den 7-14 mars. Läs mer på www.botan.uu.se

Linnés vänners bidrag 2021 till de Linneanska trädgårdarna på 30 000 kr kommer att användas till ytterligare digitala visningar och föreläsningar.

Mer om programändringar och aktuellt öppethållande på Botaniska trädgårdens sida https://www.botan.uu.se/.