Julhälsning

Kära Linné-Vänner,

Vi närmar oss ju nu julen med stormsteg. Vi i styrelsen ber därför att få tacka er för det gångna året. Även detta år blev ju mycket märkligt med inställda aktiviteter på grund av covid-viruset. Trots det har ni troget fortsatt att stödja oss och många nya medlemmar har tillkommit. Vi hoppas alla innerligt att nästa år blir bättre.

Som ni förstår är längtan stor att återgå till normala aktiviteter. Vi hade precis planerat för en traditionell vår med spännande föredrag och sammankomster, när Folkhälsomyndigheten kom med sina nya restriktioner p g a ökad smittspridning.

Årsmötet kommer att äga rum torsdagen den 24 februari. Vi hade hoppats kunna samlas till ett traditionellt årsmöte och lyssna till ett spännande föredrag med titeln: ”De sade sig här vid hafssidan vara födde och här vilja dö, talte god Svenska”. Vilka var de samer den unge Linné mötte i Hälsingland 1732? – Ingvar Svanberg berättar om en av forskningen tidigare förbisedd samisk befolkning som levde i mellersta Sverige fram till 1800-talets slut, men som först nu börjat uppmärksammas av arkeologer, etnologer och språkvetare. Linné mötte dem 1732 i Jättendal, Hälsingland, och 1734 i Äppelbo, Dalarna!

Som det emellertid ser ut nu, får årsmötet förmodligen ske per capsulam liksom i fjol. Men vi får helt enkelt avvakta till slutet av januari och se hur saker och ting utvecklas och hålla er informerade.

Ni kan förstås hela tiden följa oss på vår hemsida: https://www.linnesvanner.se/ och https://www.facebook.com/linnesvanner.se/, som ständigt uppdateras med artiklar och nyheter. Föreningen har också ett konto på Instagram: https://www.instagram.com/linnesvanner/.

Om ni har några frågor eller bara vill prata en stund, är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss på e-postadress: info@linnesvanner.se

Ta nu väl hand om er, håll humöret uppe med lite extra god mat och julpynt, njut av en uppfriskande promenad i det magiska snötäckta Botan och titta in i det fantastiska Tropiska växthuset, där ni kan strosa omkring bland orkidéer, lianer, palmer, och uppleva regnskog, stäpp och savann – och få en försmak av den hett efterlängtade härliga våren. Det är julstängt 21–31 december, men håller i övrigt öppet som vanligt tisdag–fredag 9–15 och lördag–söndag samt helg- och klämdagar 12–15. Nyårsöppet 1–2 januari, kl. 12.00–15.00.

Som alltid håll avstånd, och följ alla råd och restriktioner, så skall ni se att allt ordnar sig och vi kan börja träffas igen.

Med önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Linnéår!

Styrelsen Linnés Vänner