Hälsning från Botan

Kära Linnévänner,

I väntan på att vi i föreningen kan anordna några aktiviteter vill vi locka med egna besök i de botaniska trädgårdarna. Från Petra Holmberg Reichler i Botan har vi fått denna hälsning:

Hej och april, april!
De senaste dagarna har bjudit på alla årstider, från värmande sol till snöyra, regn och hagel.
I magnolialunden är grenarna fyllda av små ludna knoppar, som små lovikavantar.
Vi tror det kan bli en magnifik blomning om inte nattfrosten nyper blommorna när de väl spruckit ut.
Håll tummarna! Intill magnoliorna bjuder trollhasseln, Hamamelis Orange Beauty på en färggrann blomning, har du vägarna förbi så passa på att stoppa in näsan. Den har en doft som påminner om gullviva, men på mer bekväm höjd! I ett av de nyare partierna, med arbetsnamnet Stenhagen (utmed gångvägen) börjar backsipporna blomma. Ludna även de med sina silkeslena, håriga stjälkar och blommor.

Säsongsstarten ser i skrivande ut att bli den 1 juni i både Linnéträdgården och ute på Linnés Hammarby. Observera att datumen är preliminära, håll er uppdaterade på vår hemsida.
På Linnés Hammarby kommer vi att få njuta av Karin Berglunds vackra bilder framtagna enligt en gammal teknik, s.k. gummitryck. Mitt i sommaren byts Karins bilder ut mot botaniska illustrationer av Nadya Deva och foton av Petra Korall. Nadya är botanisk illustratör och medlem av Botanical Art Society i London, Petra är botanist med ett öga för naturens underverk.
I Linnéträdgården hoppas vi få se era bidrag! Linneanska med vänner tecknar och målar, se tidigare inbjudan. Vi behöver ditt bidrag senast 23 maj.
Vi håller i och håller ut och hoppas att ni gör detsamma!
Petra i Botan

Gilla de linneanska trädgårdarna på Facebook!
Följ oss på Instagram http://instagram.com/uppsalalinneanska
Läs vårt veckobrev! Mejla lotta.saetre@botan.uu.se

Hälsningar från Styrelsen, Linnés vänner