Program 2018

 

Lördagen den 19 maj

Trädgårdsfest Linné

Linnés Vänner medverkar med informationsbord under festen i Linnéträdgården, kom och hälsa på. Ur programmet: Gör en tidsresa till 1700-talet, med frasande kjolar, glänsande skospännen och mathantverk. Fynda rariteter och få odlingstips på växtmarknaden. Möt forskare, experimentera och lär dig mer om Linnés vetenskaper. Bygg ditt eget bihotell eller följ med på upptäcktsfärd, guidade turer och andra familjeaktiviteter.

Tid och plats: Linnéträdgården, Svartbäcksgatan 27, kl. 11-17.


Tisdagen 12 juni

Vårkväll i Botan

Vi träffas i Botaniska trädgården där trädgårdsdirektör Mats Block och trädgårdsintendent Annika Vinnersten visar oss runt och berättar om pågående och kommande projekt i trädgården samt om vad Linnés vänner bidragit till under året.

Tid och plats: Samling vid idegranshäcken vid dammen mellan Linneanum och Norbyvägen kl. 17.00. Vi bjuder på enklare förtäring.


Lördagen den 18 augusti

Linnés Vänners utflykt

Årets resa tar oss ut i 1700-talets kulturlandskap. Under ledning av Göran Ulväng, docent vid Ekonomisk-historiska institutionen i Uppsala besöker vi Kvekgården, Höja, Taxnäs och Landsberga. Mejla oss gärna din e-postadress för utskick om detta till: info@linnesvanner.se

Vårens program (PDF)

Till programarkivet

—————————————————————————-

Med reservation för att ändringar kan ske i programmet. Dessa meddelas då till Din e-postadress och under Föreningsnytt i UNT.

Anmäl din e-postadress för utskick (om du inte redan har gjort detta) genom att maila oss på info@linnesvanner.se. Glöm inte heller att meddela oss eventuella adressändringar!